The Cynical Felix.

isdead.egloos.com

포토로그


isdead: The Cynical Felix.
by 이즈데드


2011년 3월 17일 Chateau Nexon Life & Business

3월 17일에 진행할 샤또 넥슨 모임에서 깔 와인들.

Fattoria La Fiorita 2004 Brunello di Montelcino - http://www.fattorialafiorita.it/brunello_ingl.htm
Our vineyards are cultivated in the spurred cordon way and the density is of 7.000 plants per hectare; the yields are at a maximum of 800 g of grapes each plant. The harvest is generally during the third decade of September.
The fermentation-maceration takes place in slavonian oak fermentation vats were the must reaches a maximum temperature of 30°C. The period of contact between must and grape-skins is almost never longer than 15 days, during which we do pumping-over and delestage.
We use selected yeasts not intrusive to the personality of the territory; the 24 months wood ageing period takes place in 5 hl French oak tonneaux and also in slavonian oak vats. The remaining period before the release of the wine is spent in bottle. The annual production is of about 20.000 bottles
DOCG!

Vivi Piemonte Brachetto 2007 - http://www.vinarium-italy.com/www/en/winery/winery/4665_azienda_agricola_grimaldi_sergio.html
딱히 족보는 없는 듯.

Giacomo Grimaldi Barolo 2004 - http://www.marcdegrazia.com/mdg/ing/scheda_vino.jsp?KProduttori=58&KVini=63&lingua=ING
가장 비싼 놈!

Badia a Coltibuono Chianti Classico 2005 - http://www.wine.com/V6/Badia-a-Coltibuono-Chianti-Classico-RS-2005/wine/90052/detail.aspx
전형적인 끼안띠 끌라시꼬로 추정. 저렴.

2009 Fontanafredda Moscato d'Asti Le Fronde - http://www.fontanafredda.it/sito/set_uk.htm
맛있음. DOCG.

Felsina Chianti Classico Riserva Rancia 2004 - http://www.wine.com/V6/Felsina-Chianti-Classico-Riserva-Rancia-2004/wine/91851/detail.aspx
제일 맛있을 와인! 평이 좀 갈리기도 함. DOCG

Fior d'Arancio DOC Colli Euganei Spumante Dolce 2009 - http://it.wikipedia.org/wiki/Colli_Euganei_Fior_d'Arancio_spumante
청량감과 달달함의 밸런스가 나쁘지 않은 DOC 스푸만떼


추가로 더 깔 와인들이 있지만... 일단은 이탈리아 특집으로!

덧글

  • 리스 2011/03/09 23:01 # 답글

    오 이탈리아 특집 멋지군요!

    전 내일 뫼르소 블리니를 마실 예정이라는 ^^
  • 이즈데드 2011/03/10 11:28 #

    오! 그건 뭔가요? 제가 아직 지식이 짧아서 ㅎㅎㅎ
  • 2014/11/11 14:35 # 삭제 답글

    여기에 그냥 모두에게 감사를 게시 정보를 많이!
댓글 입력 영역